.
mgr inż. Agnieszka Kopacz
Dietetyk
Członkini Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu.
Swoje doświadczenie zdobywała m. in. w Poradni Dietetycznej SGGW, Instytucie ,,Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” oraz w Centralnym Szpitalu Klinicznym
przy ul. Banacha 1a w Warszawie.
Prawidłowe żywienie:
- dzieci i niemowląt, osób dorosłych, sportowców, kobiet ciężarnych i karmiących, osób starszych.
Dietoterapia:
- nadwagi i otyłości,
- niedożywienia,
- zaburzeń lipidowych,
- zaburzeń czynnościowych układu pokarmowego,
- chorób serca i układu krążenia,
- nadciśnienia,
- cukrzycy typu 1 i 2,
- chorób przewodu pokarmowego,
- alergii pokarmowych,
- dny moczanowej,
- chorób wątroby, trzustki, nerek,
- zaburzeń odżywiania.