.

mgr inż. Agnieszka Kopacz

Dietetyk

Członkini Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu.

Swoje doświadczenie zdobywała m. in. w Poradni Dietetycznej SGGW, Instytucie ,,Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” oraz w Centralnym Szpitalu Klinicznym
przy ul. Banacha 1a w Warszawie.

Prawidłowe żywienie:

  • dzieci i niemowląt, osób dorosłych, sportowców, kobiet ciężarnych i karmiących, osób starszych.

Dietoterapia:

  • nadwagi i otyłości,
  • niedożywienia,
  • zaburzeń lipidowych,
  • zaburzeń czynnościowych układu pokarmowego,
  • chorób serca i układu krążenia,
  • nadciśnienia,
  • cukrzycy typu 1 i 2,
  • chorób przewodu pokarmowego,
  • alergii pokarmowych,
  • dny moczanowej,
  • chorób wątroby, trzustki, nerek,
  • zaburzeń odżywiania.